Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Kam sa pozeráme?

Kam sa pozeráme?

Takto sme si nový školský rok nepredstavovali! Mali sme v pláne znova otvoriť kluby pre deti, organizovať semináre a workshopy. Chvíľu to aj nádejene vyzeralo a bolo vidieť, že všetci túžia po osobných stretnutiach a rozhovoroch. Ale, všetko je inak.
Trochu mi to pripomína situáciu božieho ľudu, ktorý sa tešil na návrat zo zajatia. Túžili po tom, čo bolo. Mnohí z nich už dávnu slávu jeruzalemského chrámu ani nezažili na vlastné oči, veď sa narodili v Babylone. Ale z rozprávania všetko poznali a túžili sa vrátiť domov.
Aká bola však realita?
Zničený Jeruzalem, vypálené brány, chrám v troskách a nepriatelia naokolo. Niet divu, že ani po začatí obnovy mesta a chrámu nie sú ľudia z reálnej situácii nadšení. Aj ten chrám sa im zdá len ako taká drevená chatrč. Kde je ten slávny zasľúbený Jeruzalem? Znechutení prestali s obnovou chrámu, budovali si vlastné domy, aby si aspoň pre seba vytvorili pocit útulného domova. 
Možno sa niektorí cítime podobne. Zatvorení vo vlastných obývačkách, snažíme sa vytvoriť ilúziu domova, bezpečia, spolupráce, peknej atmosféry. Najradšej by sme sa uložili na zimný spánok a zobudili, keď bude po všetkom. Keď bude všetko tak, ako bolo.
Ale možno, už nebude nikdy tak, ako bolo. A to je perspektíva, ktorú sa mal naučiť boží národ po návrate z exilu. Už nikdy nebude tak, ako bolo. Váš pohľad nemá smerovať do minulosti a vaše úsilie do rekonštrukcie chrámu podľa Šalamúnových plánov. Prorok Aggeus upriamuje ich pohľad na budúcnosť, lebo budúca sláva toho domu bude oveľa väčšia. Dom, ktorý plánuje vybudovať Boh, už nebude z kameňa, vzácneho dreva a zlata.
A my sme ten dom. Božia cirkev. Ktorú nezničí nič. Ani pandemické obmedzenia, ani choroby, ani politické rozhodnutia. My sme ten boží dom, ktorý má ukazovať na Jeho slávu. V každej situácii. Online či offline.

Jedno je isté, aj túto sezónu vzniknú nové tvorivé alternatívy služby deťom. Či online besiedky, Zoomové stretnutia pre deti či teenaerov, youtube videá, online lekcie a mnoho iného. Sme vďační za výbuch kreativity a ochotu sa s nápadmi zdieľať. Na stránke www.pracujemsdetmi.sk tieto nápady stále zhromažďujeme, pridávame nové materiály do knižnice a tešíme sa z každej iniciatívy od vás, ktorá ukazuje na Jeho slávu, na Pána Ježiša a Jeho dielo.
Nepozerajme sa do minulosti, máme nádej v novej, lepšej budúcnosti. A medzitým, nech je pre vás povzbudením slovo proroka Aggea:

„Pracujte, lebo ja som s vami!“ Aggeus 2:4

PS1: pripravujeme audio-vizuálne spracovanie listu Efežanom pre mladší dorast

PS2: ak pracujete s deťmi, poprosíme vás o vyplnenie krátkeho dotazníka: https://forms.gle/Zyxcwekh5bLF9sYDA
Ďakujeme

BibliaNezaradenéNovinky