Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Najväčší príbeh

Najväčší príbeh

Každá detská Biblia je vždy len príbehom o Biblii, presnejším, či menej presným prerozprávaním deja a interpretáciou, ako starý biblický text vysvetliť mladému čitateľovi. Preto tvorba detských Biblií je mimoriadne náročná a vyžaduje veľkú dávku pokory a odvahy súčasne.

V knihe biblických príbehov, The Biggest Story, ktorú napísal Kevin DeYoung je táto symbióza pokory a odvahy priam dokonalo namiešaná a veľkú zásluhu na tom majú aj nádherné ilustrácie Dona Clarka. Kniha pbsahuje 104 najväčších biblických príbehov, rozdelených do 7 častí: Pentateuch (5 kníh Mojžišových), História (Jozua-Ester), Poézia (Jób-Veľpieseň), Proroci (Izaiáš-Malachiáš), Evanjeliá (Matúš-Ján), Skutky a listy (Skutky-list Júdov), Zjavenie. Každá časť je predstavená krátkym úvodom. Každý príbeh je nádherne ilustrovaný a končí premyslenou modlitbou. Pridanou hodnotou tejto detskej Biblie sú zaradené príbehy, ktoré bežne v detských Bibliách nenájdete, napr. príbehy, ktoré vysvetľujú systém obetí z knihy Leviticus alebo Numeri; kapitoly z prorockých kníh Ozeáš či Malachiáš; Pavlove listy a tiež časti z knihy Zjavení. Zámer je jasný, predstaviť Jeden Biblický príbeh v celej šírke jej žánrov a ukázať, ako všetky čiastkové príbehy ukazujú na Ježiša. On je témou Biblie, on je cieľom a On je Dobrou správou, ktorú Biblia prináša.

Je to kniha, ktorá môže spájať celé generácie v rodine, má podnietiť otázky a rozhovory a povzbudiť všetkých k tráveniu spoločného času nad Bibliou. Nemalou mierou k tomu prispievajú práve odvážne a nádherné farebné ilustrácie, plné detailov, ktoré pútajú pozornosť čitateľa a pozývajú ho ešte k hlbšiemu porozumeniu významu príbehov.

Už prvé prelistovanie s rôznymi vekovými skupinami detí bolo zážitkom. Hneď sa pýtali na význam obrázkov a najradšej by sa hneď ponorili do počúvania, či vyjadrili túžbu, čítať si ju samé.

Deti sa neboja farieb ani pravdy. Sú otvorené sa pýtať. Potrebujú rovnako odvážneho dospelého, ktorý ho po tejto dobrodružnej ceste objavovania nádherného príbehu Biblie prevedie.

V knihe biblických príbehov Najväčší Príbeh – kniha biblických príbehov od Kevina DeYounga a ilustrátora Dona Clarka si mladí čitatelia vypočujú nezabudnuteľné rozprávanie 104 najväčších biblických príbehov. Počnúc knihou Genezis a končiac knihou Zjavenie sa čitatelia dozvedia, ako každý z týchto príbehov zapadá do celkového príbehu Biblie. Každý príbeh je nádherne ilustrovaný a končí premyslenou modlitbou. Pevná väzba, 528 strán. Vek od 6 do 12 rokov.

Knihu si môžete objednať vo vydavateľstve Porta libri.

BibliaNovinky