Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Dobrá správa!

Dobrá správa!

Každý deň túžime po dobrých správach, po povzbudení a nádeji. Kedy sa v správach dozviem niečo pozitívne? Kedy si prečítam status, ktorý mi dá tak potrebnú energiu do života? Niektoré dobré správy sú však už také všedné, že im ani nevenujeme pozornosť.

My, ako kresťania, máme k dispozícií dobrú správu na každý deň, ktorá nás obnovuje deň čo deň, z ktorej žijeme a rastieme s každým dúškom. Čerpáme z nej dostatočne?

V období Veľkej noci, viac ako inokedy, si môžeme túto dobrú správu pripomínať. Lukášove evanjelium sa číta možno viac v období Vianoc, ale skúsme si túto dobrú správu prečítať tak, ako ju napísal Lukáš:

„Nebojte sa! Zvestujem vám veľkú radosť, ktorá bude radosťou pre všetkých ľudí: Niet ho tu, bol vzkriesený!”

Niečo vám na tej vete nesedí? Máte aj nemáte pravdu. Obe časti sú z Lukášovho evanjelia, ale takto spojené vystihujú celé evanjelium v skrátenej podobe. Ak chceš vedieť viac, musíš si tú časť medzitým prečítať. Táto veta je zložená z dvoch veršov: Lk 2:10 a Lk 24:6.

Radujme sa túto Veľkú noc spoločne s touto dobrou správou!

Veľká noc