Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Nebojte sa!

Nebojte sa!

Je veľmi zvláštne, že vždy, keď sa v Biblii objavia anjeli, musia svojich poslucháčov najprv upokojiť a ubezpečiť ich, že im nič zlé nehrozí. Že sa nemusia báť. 


Ak práve teraz vešiate anjelské ozdoby na stromček, určite nemáte pri nich pocit strachu a neistoty. Ale sme veľmi vďační za to, že to anjelské „Nebojte sa!“ je tu s nami už viac ako 2000 rokov. Lebo, ak sme k sebe úprimní, musíme si priznať, že neprejde deň v našom živote, aby sme sa o niečo nebáli a nestrachovali. Sme vyrušení aj z maličkostí, ale trápia nás aj veľké starosti. Je to anjelské „neboj sa“ receptom na všetky naše strachy?


Anjelský pozdrav pokračuje správou o radosti, dieťati a spasení. Slovo „spasenie“ je pre dnešné deti neznámym pojmom a obávam sa, že ani mnohí dospelí netušia, že potrebujú spásu, čiže záchranu. Sú predsa dobrí ľudia, ktorí robia mnohé dobré veci. A je to pravda. A nie je to fenomén iba dnešnej doby. Už Simeon, v tej istej kapitole ev. Lukáša (2.kap. 34.v) hovorí Márii: „Hľa, tento je určený mnohým v Izraeli na pád a na povstanie i na znamenie, ktorému budú odporovať…“
Ježišov príchod, vtedy aj dnes, je kameňom úrazu pre mnohých. „Tým však, čo ho prijali a veria v jeho meno, dal moc stať sa Božími deťmi.“ Ján 1:12.


To je recept na naše strachy a starosti. Vo viere sa stávame Božími deťmi.
To je tá najväčšia radosť Vianoc.
Nebojte sa!

Prajeme Vianoce plné radosti a pokoja v Pánovi Ježišovi Kristovi.

Vianoce