Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Všetci sme (boli) online

Všetci sme (boli) online

Boli to veľmi zvlášte tri mesiace. A nikto nevie, ako sa situácia bude vyvíjať. Ako nás táto „koronakríza“ poznačí? Aké zanechá stopy na ekonomike, školstve a vzťahoch, v cirkvi a v neziskovkách? Ako sme sa dokázali v službe prispôsobiť danej situácii?

Počas celého tohto obdobia sme boli vďační Pánu Bohu za úžasné načasovanie projektu Pracujem s deťmi. Stránka bola hotová a vedeli sme, že potrebujeme viac naplniť časť, ktorú sme nazvali „knižnica“. A presne na to sme čas bez priamej práce s deťmi mohli využiť. Spracovali sme nie len staršie materiály, ako napríklad lekcie s olympijskou tematikou „Pavel – kresťanstvo – šport – umenie“, ale vznikli nové nápady na ručné práce a vizuálne pomôcky.

V pláne na tento rok sme mali aj spracovanie lekcií pre deti z knihy Exodus. Nová situácia nás posunula v spracovaní úplne iným smerom a vzniklo 18 audio-vizuálálne lekcií aj s otázkami na diskusiu. Nahrávali sme dve lekcie týždenne, takže sme celých 9 týždňov prežívali nanovo príbeh Izraelského národa a poznávali Boží zámer priviesť si svoj národ k sebe. Je to stále veľmi aktuálna téma!

Lekcie postupne nahrávame aj v angličtine.

Jarné mesiace zvyčajne bývajú aj časom mnohých konferencií. Niektoré z nich sa uskutočnili online a tak aspoň takto sme na nich mohli byť prítomní a virtuálne poslúžiť.

Okrem iného toto bol naozaj čas, keď sme museli vytvoriť nové a kreatívne spôsoby, ako nestratiť kontakt s deťmi, ale aj dospelými. Vzniklo niekoľko nových videí pre deti a návodov, ako pracovať s Poznámkovou Bibliou Inšpiruj sa. A ďalšie nápady zas čakajú na realizáciu.

Ale… celá situácia priniesla nielen výbuch kreativity v kresťanskej službe, ale aj dosť veľký prepad vo financovaní. Preto Vás chceme poprosiť o pomoc. Niekedy stačí ozaj málo, ale pravidelne. Vedeli by ste si predstaviť, že nás mesačne jeden krát „pozvete na kávu“? Môžete tak urobiť virtuálne cez darcovský portál alebo priamo na účet SK66 3100 0000 0040 0029 4705.

Ďakujeme. Z vašich príspevkov budujeme službu deťom na Slovensku.

Natália a Lea

BibliaNovinky