Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Fuel the Future

Fuel the Future

Fuel the Future bol názov globálnej konferencie Scripture Union, ktorá sa odohrala v prvej polovici novembra v Malajzii. Na tejto konferencii sa stretli delegáti zo 130 krajín sveta, kde naša organizácia pôsobí. Spoločne sme sa pozerali do minulosti, keď sme si pripomínali 150. výročie založenia našej služby. Zároveň sme spoločne ďakovali Bohu za prácu, ktorú za posledné obdobie spravilo globálne vedenie na čele s Janet Morgen a Colin Sinclairom, ktorí túto prácu odovzdávali ďalšej generácii. Spoločne s modlitbami za našu novú globálnu riaditeľku Moniku Kuschmierz a nového predsedu správnej rady Christiana Hellwiga sme sa aj pozerali do budúcnosti a rozmýšľali nad generáciou detí a mladých ľudí, ktorým slúžime.

Táto generácia vyrastá do sveta, ktorý sa pozerá v ústrety mnohým krízam (politickým, ekonomickým, ekologickým, technologickým…), a práve preto stále rovnako akútne potrebuje počuť nemennú správu o Kristovi, ktorý ako jediný ponúka záchranu a riešenia. Problémy, ktorým náš svet totiž čelí, sú len symptómom a výsledkom toho ozajstného problému, ktorý našu spoločnosť dostal tam, kde je a týmto problémom je hriech v srdci každého človeka. Ak neexistuje cesta k zmene ľudského srdca, neexistuje ani nádej pre tento svet. Kristov kríž však tento problem vyriešil a našou úlohou je ukazovať novej generácii, že nádej do budúcnosti, dokonca až za hranice tohto života, môžu mať len v ňom a nedá sa nájsť nikde inde.Posledný deň konferencie mala Lea šancu sa aj o tomto zdieľať, keď viedla ranné zamyslenie zo Skutkov 20, kde Pavol apeluje na ďalšiu generáciu vodcov v Efeze, aby neodchádzali od hlásania celej pravdy, nech ich to stojí, čo to stojí. To je našou modlitbou za službu Scripture Union na celom svete, vrátane tej našej na Slovensku. Nech je naša budúcnosť plná jedine túžby hlásať celú pravdu evanjelia.V rámci prezentácie jednotlivých národných hnutí sme mali možnosť predstaviť prototyp pexesa „Jeden príbeh“, pomocou ktorého budeme môcť spolu s deťmi objavovať Bibliu ako jeden veľký príbeh.

Spoločná fotka všetkých zúčastnených a slovenská delegácia :)

 

150 rokov SUBiblia