Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Chodili ste na tábory?

Chodili ste na tábory?

Vedeli by ste odhadnúť počet ľudí, ktorí sa nikdy na žiadnom detskom/ pionierskom/ skautskom tábore nezúčastnili? Ja som sa ako dieťa zúčastnila len jedného. Bolo to v časoch komunizmu kedy sa kresťanské tábory sa robili len neoficiálne a jedno leto sme sa väčšia skupina detí zo Slovenska zúčastnili veľkého kresťanského tábora v Janove na Nisou.

Samozrejme, že som vtedy nemohla tušiť, že raz budú kresťanské tábory úplne legálne a že budem ich súčasťou. Častokrát si pri príprave programu spomínam na to, aký to bol mimoriadny zážitok vtedy na tábore pre mňa. Doteraz si pamätám, čo sme tam robili, plnilili sme úlohy, aby sme získali „rybičky“ – obmena skautských bobríkov, ale predovšetkým si pamätám, aké biblické príbehy sme preberali. Možno sme neboli ako deti tak presýtení vnemami a zážitkami, že mi práve tento pobyt tak živo ostal v pamäti. Tábor trval dva týždne a jedne týždeň sme preberali príbeh Ester a druhý týždeň to bol príbeh Daniela. Radšej nepočítam roky, ktoré medzitým ubehli…

Keď sme začali začiatkom zimy chystať s dobrovoľníkmi prázdninový klub, tak ma veľmi potešil návrh, ktorý sa v diskusii objavil, aby sme spracovali príbeh kráľovny Ester. Spoločne sme zistili, ako málo tento príbeh poznáme a s nadšením sme sa pustili do jeho znovuobjavenia, aby sme ho mohli priniesť deťom.

Počas polročných prázdnin sme deti vtiahli do príbehu krásnej Ester v Perzskom kráľovstve. Spoločne sme vyberali víťazku súťaže krásy Miss Perzia, chystali hostinu, stavali „šibenice“, sledovali osud statočného Mordochaja, či zákerného Hámana.

Čo si však deti zapamätali?

To nevieme, len verím, že to, čo sme zasiali, časom vyklíči a donesie úžitok.

20170203_105030

Teraz už zas myslíme na leto!

Bible camp pre deti od 7 do 12 rokov

Termín: 22.-29. júla 2017, miesto: Podvišňové

Prihlášky budú online čoskoro!

dve percenta a leto

BibliaKlubytábor