Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Vy ste svetlom sveta v roku 2016

Vy ste svetlom sveta v roku 2016

Človek potrebuje človeka.

Darmo tvrdíme, že Boh je nám všetkým. Ako ďaleko máme od apoštola Pavla, ktorý napísal, že všetko môže v Kristovi, ktorý ho posilňuje. (Fil 4:13)

Človek žije tu na zemi medzi ľuďmi, vo vzťahoch, ktoré ho ovplyvňujú, v prostredí, ktoré ovplyvňuje zas on. V pretlaku podnetov a v chaose názorov intuitívne hľadáme blízkeho človeka, ktorý poradí a pomôže vyznať sa.

Preto nás hlboko zasiahnu odchody ľudí, ktorí boli takýmito majákmi. Ktorí vedeli povedať múdre slovo v pravý čas. Kto ich nahradí?

V Novom roku stojíme s novou výzvou ukazovať smer. Tá výzva je však stará viac ako 2000 rokov. Vo svojej kázni na hore ju jednoznačne vyslovil Kristus. Pre nás. Pre všetkých.

Vy ste svetlo sveta. Mesto, ktoré leží na vrchu, sa nedá ukryť.  Ani lampu nezažnú a nepostavia pod mericu, ale na svietnik, aby svietila všetkým v dome. Nech tak svieti vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše dobré skutky a oslavovali vášho Otca, ktorý je v nebesiach!  (Mt 5:14-16)

My sme tým svetlom. Ja som tým svetlom. Ty si tým svetlom. Ľudia sa pozerajú na mňa, na teba, na tvoje svetlo. Ukazuje na Otca?

Človek potrebuje človeka.

light

Prajeme Vám všetkým požehnaný rok 2016 plný Svetla.

 

Biblia