Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Čítate Bibliu na tablete?

Čítate Bibliu na tablete?

Skoro na každom stretnutí s rodičmi, učiteľmi a pracovníkmi s deťmi sa dostaneme k otázke používania vhodných materiálov na vyučovanie. Či už ide o typ Biblie, druh prekladu, vhodnosť obrázkov alebo rôzne iné doplnkové materiály, odpovedí je vždy viacero. Môže sa stať, že obrázky, ktoré sa páčia dospelým, sa nepáčia deťom alebo naopak. Detské Bible sú často príliš zjednodušené alebo niekedy príliš dovysvetľované.

Menej rozvinutou oblasťou, hlavne na Slovensku, sú digitálne zdroje, ktoré môžu byť výborným doplnkovým materiálom na štúdium alebo ilustráciu k téme.

Tu nájdete zopár tipov, ktoré používame v našej práci. Žial, väčšinou sú v anglickom jazyku. Ak máte svoje osvedčené, napíšte nám.

Základ tvoria online, prípadne offline Biblie. Asi najrozšírenejšou slovenskou online Bibliou je www.biblia.sk, kde je možnosť si zvoliť jeden zo šiestich prekladov. Dobrou pomôckou je aj vyhľadávanie pomocou kľúčových slov.

sbs (2)

 

Najlepšou aplikáciou v tejto oblasti je zrejme YouVersion, kde nájdete Bibliu v 799 jazykoch a na väčšine mobilých zariadení fungujú aj offline verzie. Obsahuje aj Slovenský ekumenický preklad, ktorý sa dá používať offline.

You-Version

 

Novinkou je detská YouVersion aplikácia The Bible App for kids.

forkids

 

Pre tých ktorý radi používajú anglickú verziu ESV, nájdu na stránke nielen textovú ale aj audio verziu, viacero plánov na individuálne čítanie a zaujímavosťou je chronologický zoznam biblických textov. Čo myslíte, kde sa v tomto zozname asi nachádza kniha Jób?

esv

Naša partnerská organizácia Scripture Union England vyvinula hru na tablety Guardians of Ancora, pomocou ktorej môžu deti vo veku 8-11 rokov objavovať biblické príbehy sami.

ancora

V interaktívnej encyklopédia GloBible nájdete okrem biblického textu (spojenie s YouVersion) množstvo fotografií, vysvetliviek k historickému kontextu, mapy a dokonca virtuálne prehliadky kľúčových miest.

glo-youversion-620x221

Audio verzie Bible je možné kúpiť si na CD, množstvo jazykových verzií si môžete vypočuť online na stránke Viera je z počutia, v slovenčine tam nájdeme iba Nový zákon. K dispozícii aj ako aplikácia.

bible is

 

Či už čítate Bibliu ako klasickú knihu alebo digitálnu v mobile, či na tablete, pre všetky verzie platí to isté:

Celé Písmo je Bohom vnuknuté a užitočné na učenie, karhanie, nápravu a výchovu v spravodlivosti, aby Boží človek bol dokonalý a pripravený na každé dobré dielo.  2.Tim. 3:16

http://www.bible.is/SLOSBS/2Tim/3

e-book-vs-old-book

(obrázok zo stránky http://www.jeremiah-2911.com/)

 

Biblia