Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Návšteva z SU Europe

Návšteva z SU Europe

DSCN1264

 

Schválne, či dokážete prečítať písmenká na obrázku. No dobre, to je asi trochu ťažká úloha, najmä s tým G na konci, čo vyzerá akoby k nám prišlo z nejakej arabskej abecedy alebo čo :) TSYG.

TSYG znamená Training Strategy for Youth Group. Túto skupinu zatiaľ tvoríme my štyria, zástupcovia štyroch rôznych SU movementov v Európe. Stretli sme sa minulý týždeň na pár dní na Slovensku a intenzívne sme vytvárali to, čo máme v pracovnom názve – jednotnú tréningovú stratégiu pre mládež, ktorá je zapojená do práce Scripture Union v rôznych krajinách po celej Európe.

O výsledkoch nášho snaženia ešte písať nebudem, keďže je to len koncept, ktorý sa bude ešte ďalej a do detailov rozpracovávať, kým sa stane realitou. Ale rozhodne to bola veľmi dobrá skúsenosť rozmýšľať v trochu širších rozmeroch. Všetci štyria sme sa tak trochu obávali, ako to celé dopadne, keďže sa nepoznáme veľmi dlho (v takejto zostave sme sa stretli prvýkrát v máji tohto roku).

Napokon to dopadlo nad očakávanie nás všetkých. Zhodli sme sa na tom, že v centre práce Scripture Union už podľa názvu má stáť Biblia a práca s ňou a že k tomuto chceme už od začiatku viesť aj našich mladých dobrovoľníkov. K láske k Božiemu Slovu, k osobnému presvedčeniu, že je prospešné a relevantné v každodennom živote (dokonca aj v živote teenagera, predstavte si to!) a k schopnosti odovzdávať to, čo sme dostali aj ďalším. Bolo veľmi obohacujúce zažívať jednotu v tom, aké priority a charakteristické znaky by práca Scripture Union mala mať.

A na záver malá vtipná bodka. Celoeurópsky koordinátor práce s mládežou David Rossé z francúzsky-hovoriacej časti Švajčiarska a jeho tvrdá práca:DSCN1255

BibliaNovinky