Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > d.o.s.k.a. – nový začiatok

d.o.s.k.a. – nový začiatok

S novým školským rokom začal aj nový ročník nášho školenia dobrovoľníkov pod názvom d.o.s.k.a. Začali sme už šiesty ročník týchto školení. Za ten čas sa už na doskách vystriedalo celkom veľa ľudí a len skutočne zopár skalných to absolvovalo celé celučičké.

Tento rok sme zmenu v zložení tímu pocítili naozaj výrazne, keďže niekoľko ľudí naraz zmaturovalo a na vysoké školy sa odobralo do zahraničia. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli začať opäť od základov.

V sobotu sme sa stretli s mladými dobrovoľníkmi, z ktorých väčšina už aspoň jeden tábor s nami robili, no nie všetci. Rozprávali sme sa o tom, čo vlastne d.o.s.k.a. znamená, zoznamovali sme sa spolu ako nový tím a definovali sme si náš spoločný cieľ „spolu odovzdávať duchovnú a praktickú skúsenosť“ na základe 2. Timoteovi 2:2

A to, čo si skrze mnohých svedkov počul odo mňa, predkladaj verným ľuďom, ktorí budú schopní učiť aj iných.

Všetko to samozrejme prebiehalo vo forme kreatívnych metód, ktoré nám pomáhalo myslieť a pozerať sa na veci inak ako sa na ne pozeráme bežne. Ako sme sa dostali k cieľu,  ktorý sme si stanovili, môžete vidieť aj na tomto obrázku. (Na pravej strane je tzv. low-tech social network, napravo naše ciele zoradené do kľúčových kategórií)

20131014_105117

A čo teda znamená naša skratka d.o.s.k.a? Dobrovoľníctvo. Ochota. Služba. Kreativita. Aktivita. To sú slová, ktoré definujú našich dobrovoľníkov.

Nový školský rok, nový začiatok, nová generácia, nové príležitosti. Veľmi sa tešíme na každý spoločný krok na našej spoločnej novej ceste.

doskaleadershipteambuilding