Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Malý symbol, veľký príbeh

Malý symbol, veľký príbeh

Symboly, ikonky, značky, piktogramy, smerovky – to sú veci, s ktorými sa stretávame každodenne. A nie sú to len ikonky v mobile, na tablete, či v počítači, ale aj v aute, v obchode, na ulici, na rôznych spotrebičoch či budovách. Jednoduché symboly nám pomáhajú orientovať sa a ich význam pochopíme rýchlejšie, ako keby bola daná vec/funkcia označená textom. Každý človek má schopnosť rozpoznať takýto vizuálny jazyk, čítať ho a aktívne používať. Nie nadarmo sa hovorí, že jeden obrázok povie viac ako 1000 slov.

Nedávno som na detskom klube dostala malý obrázok. Bola na ňom nakreslená loď a odohral sa takýto malý dialóg.

– To je loď, hovorím.                                       

– Ale aká? Pýta sa Filip.

– Vyzerá ako koráb.

– Áno, malý symbol, veľký príbeh, odvetil Filip.

Lepšie by som to ani ja nepovedala! Filip mi dal presný opis toho, na čom sme pracovali skoro rok. Vytvorili sme jednoduché obrázky, ktoré symbolizujú jednotlivé biblické príbehy. Malý symbol, veľký príbeh. A spoločne vytvárajú ten najväčší príbeh, aký sa kedy odohral, jeden veľký príbeh Biblie.

Konečnou verziou tohto dlhého projektu je biblická názorná pomôcka „Jeden príbeh“, ktorá sa dá použiť viacerými spôsobmi. Základná sada obsahuje 32 dvojíc obrázkov, ktoré sa dajú hrať ako pexeso. Kartičky sú z trvanlivého plastu, aby dlho vydržali pri používaní v rodinách, školách či kluboch. Súčasťou balenia je návod a bavlnené vrecúško na uskladnenie kartičiek.

K hre ponúkame hneď dve rozšírenia. Prvé rozšírenie obsahuje 20 dvojíc obrázkov zo Starej zmluvy a druhé rozšírenie obsahuje 20 dvojíc obrázkov z Novej Zmluvy.

Kompletné balenie dostanete v bavlnenom vaku, ktorý môžete nosiť ako ruksak.

Cenník:

1.variant – plastové kartičky

Základná sada (32 dvojíc, návod, vrecko)

Doplnková sada SZ (20 dvojíc, vrecko)

Doplnková sada NZ (20 dvojíc, vrecko)

Kompletná sada (32+20+20 dvojíc, 3x vrecko, návod, vak, mini-biblická časová os): 35€

Bavlnený vak Jeden príbeh: 5€

2.variant – laminované kartičky

Celá sada vo vrecúšku: 20€

Jeden príbeh si môžete objednať tu.

Ak už hru máte a používate ju, vyplňte, prosím, krátky dotazník:

https://goo.gl/forms/fZt7Wx8YHAJLkiTv1

BibliaNovinkyvisual aid