Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > MAMI a deti

MAMI a deti

Tretí rok s MAMI klubom sme rozbehli v nových priestoroch a nevieme si vynachváliť:

1. menej schodov

2. čistú miestnosť

3. fungujúce kúrenie

4. možnosť skladovať pomôcky a hračky

5. nové mamičky a deti

To je asi päť dôležitých vecí, ktoré sa zmenili od minulého školského roka v MAMI klube vo Svätom Jure. Tá najdôležitejša však ostáva rovnaká, a tou je snaha vytvoriť bezpečné miesto, kde deti chodia s nadšením a pri tom sa všeličo naučia.

Osvedčená kombinácia hier, príbehov, ručných prác, pohybu, pesničiek a občerstvenia ostáva viac menej rovnaká už dlhý čas. No menia sa deti, nové sa rodia, dorastajú do klubového veku, odrastajú nám škôlkári, poniektoré deti nám už chodia do školy!

A aký význam majú stretnutia pre deti a mamičky? Tu je niekoľko názorov:

Z môjho pohľadu MAMIklub je veľmi dobré spestrenie dní na materskej, mamička si oddýchne na chvíľu od vymýšľania programu pre dieťatko, zároveň trošku spoločensky „pokecá“ so seberovným dospelým a získa aj rôzne informácie od iných mamičiek. A to, že detičky sa učia existovať v kolektíve iných deti, ani nehovorím. Perfektné boli aj rozcvičky, divadielka a šikovné ručičky. A spoznala som konečne iných obyvateľov Jura, okrem susedov ;-) Ďalej zo stretnutí ostali aj priateľstvá a aj naďalej si mamičky môžu pomáhať, aj keď sme už do klubu prestali chodiť a začala pre nás škôlka.

…hlavne sa mi páčilo, že deti sa stihli v podstate za krátky čas pohrať, zatancovať, naučiť nejaké veršovačky a pesničky, mali krátke divadielko a niečo si mohli vyrobiť a pochváliť sa TATINOVI a hlavne sa tam dcéra tešila… škoda, že to nebýva aj inokedy ….kedy by tam mohli chodiť aj škôlkári. Držím palce.

Pre mňa to bolo oživenie týždňa, tešila som sa na stretnutie s mamičkami, kde môžeme spoločne zdieľať svoje radosti, starosti s deťmi, poradiť sa, spoznala som nových ľudí, rozšírila si obzory. Pre dcérku to bola hlavne radosť z pohybu, hudby, tvorivej činnosti, vždy si odniesla svoj výtvor domov, radosť so stretnutia s kamarátmi. Organizovaná činnosť v skupine bola dobrá príprava na škôlku – zdokonaľovala sa v mnohých smeroch: schopnosť ticho sedieť a počúvať pri divadielku, odvaha zapojiť sa, prejaviť sa, spev, pohybové cvičenia, kreativita, manuálne zručnosti, trpezlivosť, schopnosť podeliť sa…. Onedlho sa s menšou znovu pripojíme, tešíme sa :)

A my sa tešíma na každé stretnutie tiež! Každý štvrtok v budove AINova od 9:30 vo Sv. Jure.

MAMI klub Tuli vak

Kluby