Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Modlime sa spolu

Modlime sa spolu

Drahí priatelia,

Sme si istí, že všetci s napätím sledujeme správy, ako sa veci medzi Ruskom a Ukrajinou vyvíjajú a snažíme sa pochopiť čo sa deje. Keď sa začala pandémia, všade ste mohli počuť vyjadrenia typu: „žijeme v bezprecedentnej dobe“. No zdá sa, že sa práve začala ďalšia z takých bezprecedentných dôb. Pravda, za života našich rodičov či starých rodičov boli vojny, ale už nie za našej éry, alebo aspoň nie tak blízko. A aj keď vypukli rôzne vojny v rôznych častiach sveta, tak nie pred našimi dverami. Táto nová realita je skutočne veľmi šokujúca a znepokojujúca. ALE. Nezabúdajme, že každá realita má vždy dve strany. Jedna viditeľná, ktorú môžeme vidieť a sledovať, čo sa deje okolo nás, a druhá, ktorá je neviditeľnou, no všemocnou realitou, ktorá patrí nášmu Bohu. ON JE STÁLE NA TRÓNE. Toto je naša jediná útecha, podnet k modlitbe a povzbudenie, ktoré môžeme odovzdať našim trpiacim bratom a sestrám.

„…nehľadíme na viditeľné, ale na neviditeľné; lebo viditeľné je dočasné, neviditeľné však večné…“ (2Kor 4:18)

Preto sa poďme modliť za našich bratov a sestry na Ukrajine a tiež v Rusku! Naši kolegovia, bratia a sestry, ktorí pracujú v Scripture Union, sú v oboch krajinách. Modlime sa, aby sa vojna nešírila ďalej ako požiar.

Buďme pripravení pomôcť. Sme si istí, že v každej krajine existujú iniciatívy, ktoré pomáhajú priamo na Ukrajine, vedia o konkrétnych potrebách, cielene použijú vaše dary a podporujú utečencov z Ukrajiny. Pridajme sa a pomôžme, ako len môžeme.

S láskou a modlitbami,

Erzsébet Komlósi

Oblastná riaditeľka pre Európu Scripture Union

Novinky