Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Čo si sa naučil v lete?

Čo si sa naučil v lete?

Otázka, „Čo si sa dnes naučil?“ je skôr vhodná na konci každého dňa v školskom roku a nie na konci prázdnin, však? Ale ani prázdniny nie sú bez učenia sa nových vecí, no často sa naučíme veci spôsobom, pri ktorom si ani neuvedomíme, že sme sa niečo naučili. Zistil si niečo nové o krajine, ktorú sa navštívil, o miestnych zvykoch alebo tradičnej kuchyni? Ani si netušil, že si absolvoval lekciu geografie. Skúsil si prelúskať jedálny lístok v cudzom jazyku? Našiel neznámy hríb, či zvláštnu kvetinu? Obzeral obrazy v galérii, či sochy v parku? Videl si zvieratká v prírode, na farme, či v ZOO? Vypočítal si, koľko si ešte môžeš kúpiť z vreckového na tábore nanukov? Čo všetko si sa v lete naučil? Určite toho bolo veľa!

Na našom tábore Záhadopolis sme si každý deň kládli podobnú otázku. Pýtali sme sa, „Čo sa naučil kráľ?“ Objavovali sme spoločne príbeh Daniela na dvore babylonského kráľa, a tento kráľ, neskôr aj kráľ perzský, mal šancu sa popri Danielovi niečo naučiť. Mohol sa veľmi veľa naučiť o Bohu. Nie všetci králi však túto šancu využili.

Až posledný kráľ v príbehoch o Danielovi, perzský kráľ Dárius, to vyjadril jasne:

…lebo on je živý Boh, ktorý je naveky, jeho kráľovstvo je nezničiteľné a jeho vláda bude trvať až do konca. On zachraňuje a vyslobodzuje a robí znamenia a zázraky na nebi aj na zemi. Daniel 6:27-28

V takého Boha veril Daniel a bol mu verný až do konca života.

Takého Boha chceme objavovať spoločne aj tento školský rok, v školách, v autobuse, na kluboch, v kostoloch, na ulici, v rodinách, v rozhovoroch, na táboroch, na káve či v knižnici. Je to ten istý Boh, ktorému veril Daniel a ktorý sa nám dal poznať v Pánovi Ježišovi, ktorého kráľovstvo je nezničiteľné a má moc nás zachrániť a pomáhať aj v tomto školskom roku.

kings

Tak, čo si sa dnes nové naučil?

Bibliaprázdniny