Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Sme hviezdny prach

Sme hviezdny prach

20140203_141839Pred dvoma týždňami mali deti polročné prázdniny, čo pre nás v Scripture Union znamená už pravidelne jedno – tradičný polročný klub pre mladších školákov.

Tento rok mal názov Hviezdny prach. Rozprávali sme sa o Abrahámovi a zasľúbení, ktoré mu Boh dal o tom, že jeho potomkov bude ako hviezd na nebi. A najmä o tom, čo má tento príbeh vlastne spoločné s nami.

Na klube sme mali asi rekordný počet účastníkov, prišlo až 40 detí, ktoré sa k nám dostali rôznymi cestami – niektoré s nami pravidelne chodia na letné tábory a mali sme aj mnoho takých, čo boli s name úplne prvýkrát. Dokonca niekoľko detí z novej Narnie v Pezinku, z čoho sme sa veľmi tešili, lebo to je pre nás nové pole pôsobnosti.

Strávili sme spolu veselý deň – pozrelili sme si divadlo, čo to sme sa dozvedeli o hviezdach (aj keď sme mali pocit, že deti toho vedia viac než vedúci), čítali sme si a rozprávali sa o príbehu z Biblie, riešili sme hádanky, dokonca sme zvládli aj guľovačku, lebo vonku bolo práve troche snehu. A poobede sme si vyrobili rôzne pekné veci na hviezdnu tému.

DSCN2353

Hlavnú vec, na ktorú sme počas dni prišli, bolo, že každý, kto verí v Pána Ježiša je jednou z tých hviezd, na ktoré sa Abrahám pozeral, keď mu Boh zasľúbil početné potomstvo. Tento sľub sa začal napĺňať, keď namiesto Izáka na oltári na vrchu Morija zomrel Bohom pripravený baránok. Úplne sa naplnil, keď na kríži zomrel ten pravý Bohom pripravený baránok – Kristus, čím každého, kto tomu verí, adoptoval do Božej – Abrahámovej rodiny.

* * * * * * *

Ak by ste si niečo podobné chceli zorganizovať tiež, celý program je spracovaný vo forme materiálu, ktorý vás prevedie celou prípravou a realizáciou prázdninového klubu.

Je k dispozícii na stiahnutie zdarma v sekcii literatúra.

KlubyNezaradenéprázdniny