Aby ste si mohli stiahnuť naše materiály, zadajte prosím Váš email. Budeme Vás tak môcť informovať o nových materiáloch a akciách. Ďakujeme za pochopenie.

Zavrieť

Blog > Ako bolo na Konferencii detskej služby v Prešove?

Ako bolo na Konferencii detskej služby v Prešove?

1463086_10152019282341358_953551285_nPočas víkendu na prelome novembra a decembra sa konal 2. ročník celoslovenskej Konferencie detskej služby. Po prvom ročníku v Žiline, ktorý sa konal pred dvoma rokmi sme sa tentokrát stretli v Prešove. A hoci sme niektorí museli merať naozaj dlhú cestu a niekoho to možno aj odradilo, všetci, ktorí boli, vám isto povedia to isté – naozaj sa oplatilo.

Konferencia trvala od piatku večera do nedele obeda, no najviac nás, samozrejme, bolo v sobotu – okolo 200 ľudí. Počas troch dní sme mali možnosť stráviť čas na spoločných zhromaždeniach, kde nás na chválach viedli tímy z rôznych spoločenstiev a slovom sa nám prihovárali domáci aj zahraniční hostia ako Radek Kalenský z Čiech alebo misionárka Alma Bermejo z Mexika, ktorá momentálne trávi niekoľko týždňov na Slovensku.

Počas soboty a nedele takisto prebiehali paralelné workshopy, ktoré sa týkali rôznych oblastí služby deťom. Bolo ich na výber neúrekom a tak si každý mohol nájsť niečo, čo ho oslovilo a posunulo ďalej.

My zo Scripture Union sme mali možnosť podieľať sa na organizácii konferencie, viesť niekoľko workshopov aj odprezentovať našu čerstvo publikovanú detskú Bibliu   Veľká výprava. Bolo pre nás veľkým povzbudením stretnúť sa s mnohými ľudmi, ktorí používajú naše materiály vo svojej službe a počuť ich príbehy a svedectvá.

1425514_10152019282876358_2097840357_n

Najväčšou radosťou pre nás však bola atmosféra jednoty, v ktorej sa celá konferencia niesla a ktorá vyzývala služobníkov s deťmi, aby dávali do centra svojich aktivít s deťmi Bibliu. Je také ľahké nechať sa zlákať aktivitami, ktoré sú „moderné“ alebo sa deťom zdajú „zábavné“ a Bibliu nechať na vedľajšej koľaji. No len Božie Slovo má moc meniť životy a ak tomu veríme, neexistuje nič lepšie, čo by sme s deťmi, s ktorými pracujeme mohli robiť ako viesť ich k spoznávaniu toho, čo Boh vo svojom Slove hovorí.

Toto je niečo, čo v poslednej dobe prežívame ako našu prioritu a bolo naozaj skvelé vidieť, že Boh rovnakým spôsobom vyzýva aj iných ľudí. S vďačnosťou v srdci teda hľadíme späť na tento skvelý ročník konferencie, v ktorej sa opäť ukázalo, že Boh sa dokazuje v našich slabostiach a že zo všetkého patrí sláva len Jemu. Veríme, že táto konferencia sa bude ďalej len vylepšovať, aby sa aj skrze ňu Boh mohol dotýkať mnohých detských služobníkov a meniť a budovať detskú službu na Slovensku, aby mnoho a mnoho detí mohlo skrze túto službu spoznať Krista ako svojho Priateľa a Záchrancu.

551398_10152019282351358_244167681_n

Bibliaškolenie